Om Oss

Hur startade det?

Åstorps Glas AB startades 1950 och har funnits på samma adress i Åstorp under hela tiden. Vi hjälper till med allt inom Glas, Bilrutor och Aluminium. Åstorps Glasmästeris mål är att driva ett traditionellt glasmästeri med modernt nytänkande.

Ägaren Kim Hanssons intresse för glasbranschen började redan när han var liten grabb följde med sin pappa – som hade ett eget glasmästeri – ut där han mötte kunder och kände hur det hantverkskunnandet och skapandet som glasmästeriet innebar lockade honom. Efter det började han som lärling på Glaspunkten i Helsingborg som efter några år köptes upp av Åstorps Glas AB. Då hade han hunnit bli platschef och var med och startade upp Glasmästarna i Landskrona.

2012 var det full fokus på bilglas på Bilglasexperten/Samglas (Ryds Glas) innan han två år senare återvände till Nya Glaspunkten och till Glaskomfort med Inredningsglas och Design,

I november 2015 köpte han Åstorps Glas AB och började driva det i egen regi. Idag jobbar det fyra personer på Åstorps Glasmästeri i lokalen på Lillgatan.